© SVP    Drs. Myrthe T. Wessel    Terwolde    06 51326048       

Mail: info@svp-wessel.nl

Algemene Voorwaarden

Webdesign @WebConn

                      Specialistische Voortplantingspraktijk

Cursussen/workshops


Zowel voor dierenartsen als voor merrie- en hengstenhouders worden regelmatig cursussen en seminars georganiseerd. In het verleden zijn onderwerpen als embryotransplantatie, verloskunde van het paard en de vruchtbaarheid van de hengst de revue gepasseerd. Maar uiteraard zijn er talloze mogelijkheden.
De cursus is volgeboekt.                                               Deelnemerslijst

U kunt zich nog inschrijven voor een plek op de reservelijst door een mail te sturen o.v.v naam, praktijknaam, (factuur)adres en UDN nummer.


Echografie van de vroege en late dracht van de merrie

Wilt u uw scantechnieken op het gebied van de voortplanting van de merrie naar een hoger niveau brengen? ‘Repro Academy’ (Specialistische Voortplantingspraktijk en Paardenpraktijk VLS) biedt op 10 maart 2017 bij KL-Stables in Wijdewormer wederom een Unique Repro Wet lab aan.

Het onderwerp van dit jaar is ‘Echografie van de vroege en late dracht bij de merrie’. Placentitis, leeftijdsbepaling van het veulen, het sexen van veulens als ook herkenning en diagnosticeren van afwijkingen als hernia ventralis, bloedingen en hydrops, passeren de revue. Begeleiding en behandeling van merrie en (ongeboren) veulen in dergelijke risico situaties worden door een Internist toegelicht.

De toepassing van de Doppler-techniek komt aan bod en er wordt gewerkt met zowel transrectale als de transabdominale echografie. Na een gezamenlijk stukje theorie worden in kleine groepen in de vorm van workshops de technieken geoefend .

Ons internationaal gerenommeerd team bestaat dit jaar uit Dr. Regina Turner, B.A., VMD, PhD, dACT, (Interim Section Chief, New Bolton Center, University of Pennsylvania),  Drs. Margot Van de Velde, ECAR Resident (Universiteit Gent), drs. Maarten Boswinkel, Specialist Inwendige Ziekten paard, erkend paardendierenarts (Dierenhospitaal Visdonk) en Jan Govaere.

KD nascholingspunten worden aangevraagd.


10 maart 2017 – Workshops onder persoonlijke begeleiding - maximaal 30 deelnemers. Kosten € 550 (excl BTW)
2016    Oefen  je voortplantingstechnieken


2014    Sta niet voor A@p                                      


2013    Voortplantingsseminar


2011    Internationaal voortplantingsseminar


2010   Obstetrie paard, in de praktijk en aan de kliniek10 maart 2017.png