© SVP    Drs. Myrthe T. Wessel    Terwolde    06 51326048       

Mail: info@svp-wessel.nl

Algemene Voorwaarden

Webdesign @WebConn

                      Specialistische Voortplantingspraktijk

Cursussen/workshops


Zowel voor dierenartsen als voor merrie- en hengstenhouders worden regelmatig cursussen en seminars georganiseerd. In het verleden zijn onderwerpen als embryotransplantatie, verloskunde van het paard en de vruchtbaarheid van de hengst de revue gepasseerd. Maar uiteraard zijn er talloze mogelijkheden.
Nieuwe cursus            11 januari 2018                     Deelnemerslijst


De inschrijving is vol!

Schrijf je hier in voor een plek op de reservelijst


Unique Repro Wet Lab

‘Embryo transfer 2.0’

 

Wil jij je skills op het gebied van embryotransplantatie naar een hoger niveau brengen? ‘Repro Academy’ biedt op 11 januari 2018 wederom een Unique Repro Wet lab.

Onderwerpen die dit jaar aan bod komen zijn gebaseerd op uitdagingen die men bij het uitvoeren van embryospoelingen en –transplantaties tegen kan komen.

Aan de hand van het spoelen van levende merries zullen verschillende spoeltechnieken, -media en –materialen aan bod komen. Onder leiding van ervaren paarden gynaecologen worden transfers geoefend op baarmoeders. Door deze baarmoeders speciaal te prepareren wordt de vagina en cervix op een unieke manier in beeld gebracht.

Onze sprekers laten zich uit over  de technische uitdagingen bij het spoelen en overzetten van embryo’s, de regelgeving omtrent internationaal embryo transport (nVWA), het management van (grote groepen) draagmoeders (waaronder huisvesting en disease control) en deelnemers gaan met elkaar in discussie aan de hand van eigen casuïstieken.

Ons internationaal gerenommeerd team bestaat dit jaar uit Dr. Maria Schnobrich, VMD, dACT (Rood and Riddle Equine Hospital, Lexington, KY), drs. Esther de Melker (Seldsum Equine Fertility), drs. Hilde Vandaele (Keros, BE), drs. Koen Carrein (Equilife Reproduction Center, NL), drs. Appie Noordkamp (nVWA), drs. Maaike Lautenschutz en drs. Myrthe Wessel.


Schrijf je nu in en ontvang gratis een lange Cleanworking opvoelmouw!

11 januari 2018 – Workshops onder persoonlijke begeleiding - Kosten € 550 (excl btw) - maximaal 24 deelnemers

Locatie: De Radstake in Heelweg

Repro Academy is een initiatief van drs. Maaike Lautenschutz en Drs. Myrthe Wessel